<< 2023. Szeptember >>

H K Sz Cs P Sz V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 

 

Férfi szertorna
Női szertorna

Gumiasztal

Az UTE gumiasztal (trampolin) szakága 2004-ben kezdte meg hivatalosan a működését, és hamar a szakosztályunk sikerszakágává nőtte ki magát.
Juhász Judit szakosztályvezető 2002-ben keresett lehetőséget az önmagukat sikertelennek tartó tornászok számára. Megismerkedett a gumiasztal  lehetőségeivel (OLIMPIAI SPORTÁG) - megteremtette a szükséges feltételeket,és elkezdett foglalkozni a "kedveszegett" tornászokkal.
Mivel a TORNA egy alapsportág,az ott tanultakat a gyerekek eleinte hasznosítani tudták a gumiasztalon is.

Versenyen először 2003-ban indultunk a veszprémi Diákolimpián.

Egyre több olyan gyerek került be a csoportba, akiket Jutka néni az előkészítő foglalkozásokon válogatott ki.
A tornából elsőként a gumiasztalra váltó JUHÁSZ ZSOLT (edzője: Juhász Judit) 2008. április végén az ifjúsági Európa Bajnokságon képviselte sikerrel a hazai GUMIASZTAL szakágat.

Szakosztályunkban a gumiasztal előkészítő csoportok létszáma jelenleg is folyamatosan növekszik. és nagyon népszerű a gyerekek - és egyre inkább - a felnőttek körében is.
Az elmúlt évek szisztematikus munkájának eredményeképp az UTE Gumiasztal szakága 2006-2014 évben is az országos ragsor első helyére került!!
2006. óta egyre jobb eredményeket elérve - rendszeresen vettünk részt kisebb-nagyobb nemzetközi versenyeken is. Versenyzőink teljesítménye és folyamatos feljódése már felkeltette a nemzetközi gumiasztal társadalom figyelmét is!
2009-ben Ukrajnában az Olimpiai Bajnok - Jurij Nikitin - edzőjétől tanulhattuk meg a sportág alapjait,a követendő metodikát,és szinte mindent,amit a gumiasztalozásról tudni kell!

2010-ben a Várnában megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon 5 UTE-s  (Demeter Enikő, Juhász Zsolt, Sram Vivien, Takács Ádám, Xiong hai Lun) tagja volt  a Magyar felnőtt és ifjúsági válogatottnak. JUHÁSZ Zsolt a valaha is legjobb eredményt elérve 29. lett a felnőttek között!!

Szakágunk 2011-ben töretlenül fejlődött, melyet nemzetközi szinten Juhász Zsolt, Sram Vivien és a Birminghamben 14. helyezett Demeter-Xiong páros eredményei fémjelezetek.
Sajnos a serdülő kor "gyeremekbetegségei" elérték az UTE Gumiasztal szakágát is - 2013-ban a reményteljes versenyzőink nagyrésze továbbtanulásra, időhiányra hivatkozva befejezte igéretes sportpályafutását, de Jutka néni előrelátásának köszönhetően fiatalokkal tudtuk pótolni az űrt!

Napjainkban JUHÁSZ Zsolt és SRAM Vivien versenyzése jelenti a nemzetközi színvonalat, Ők 2015.szeptemberétől már edzői feladatokat is ellátnak a szakosztálynál. Mellettük több tehetséges fiatal is bontogatni kezdi szárnyait. Az alapozás fontossága miatt a fiatalok még csak a Pontszerző versenysorozat, illetve az "A-B" kategória versenyein léptek az asztalra, és szereztek jó eredményeket a szakosztálynak

 

Vissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák