<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Világklasszisok között

2015.10.07-10. között került megrendezésre Mouilleronban az "A" kategóriás TRA Világkupa, melyre a MATSZ jóvoltából 3  magyar versenyző - köztük az UTE-s Juhász Zsolt - vehetett részt.

A férfi versenyen  22 ország  64 sportolója indult, köztük olimpiai, világ, európa bajnokok és VK döntősök egész sora.
Az edzéseken a magyarok az orosz és ukrán versenyzőkkel kerültek egy csoportba, de szólításra mindhárom magyar fiút más csoportba sorsolták. (Juhász Zsolt  - 2. csoport, Törő Máté  - 4. csoport,
Nagy Richard - 5. csoport).

A szervezők 4 alkalmat biztosítottak a versenyzők számára a melegítő és a versenyteremben is.Ez nagyon jó hatással volt a versenyzőkre, hiszen a mostani versenyeken használatos ULTIMATE asztal helyett a francia GYMNOVA asztalon rendezék a versenyt.

A szerdai utazás hosszú, fárasztó napján lehetőségunk volt kb. egy órát edzeni a versenyteremben. Zsolt munkáján egyértelműen látszott, hogy a magas teremben, nagy térben mennyivel jobban mozgott, mint Jabloneczben. Kiugrásai, az elemek magassága nagyon jó volt, ezért néha nem volt elég türelmes,hogy megvárja az asztal elérését. A korai kiugrásokat azonban gyorsan sikerült kiküszöbölni.
Csütörtökön már edzésbeosztás alapján volt lehetőségünk kétszer edzeni. Zsoltra jó hatással volt,hogy nem egyedül kellett a kíválóan felkészült, és nagyon szimpatikus orosz és ukrán versenyzők között ugrania. A délelőtti edzésen nagyon szép, és határozott kötelezők mellett a második gyakorlat valamennyi részét többször is jól megugrotta. A koraesti edzéslehetőségre a magyarok közül csak Zsolt tartott igényt. Ezen leginkább a pódiumon dolgozott, ahol a verseny "lemodellezése" kíválóan sikerült! Jó érzéssel fejeztük be a napot!
A verseny napján még volt egy 30 perces etapokból álló edzéslehetőség (melegítés a talajon, melegítés az asztalon, edzés a pódiumon), melyen mindhárom magyar fiú ismét résztvett. Utólag úgy tűnik, szerencsésebb lett volna ezt az edzést kihagyni, hiszen a pódium edzést követően Zsoltnak alig két óra múlva ismét asztalra kellett lépnie! Mégpedig egy olyan illusztris társaságban, melynek 11 versenyzője közül 4-en jutottak döntőbe!

Óriási élmény volt ennyi világklasszissal együtt ugrani, látni csodálatosan felépített gyakorlataikat (legtöbben 5 triplaszaltóval kezdeték gyakorlatukat), azt a magabiztos tudást, mely minden megmozdulásukból sugárzott, valamint az a bődületes mennyiségű asztalfogást, amit a bemelegítés 45 perce alatt elvégeztek! Lélegzetelállító volt ebben a csoportban szerepelni, megfigyelni az egészen nagyok munkáját, látni az edzők és versenyzők reagálását az egyes felmenetelek után, és megismerni, ki hogyan relexál, ellazít, pihen az egyes felmenetelek közben! Szerencsések vagyunk, hogy a 2013-as szakágvezető vátlás után ismét ilyen élményben volt részünk!!

Amennyire nagy élmény volt ebben a csoportban ugrani, lelkileg éppen akkora teher volt számunkra,hogy ilyen kiváló versenyzők sokasága volt a csoportunkban. Bár egyikünk sem adott hangot a benne zajló érzéseknek, de amikor egymásra néztünk - érezhető volt a bennünk lévő feszültség! Részemről igyekeztem minden segítséget megadni Zsoltnak, hogy levegyem a válláról a megfelelni akarás pillanatnyi kényszerét, és az itteni munkáját látva biztos voltam abban,hogy mindkét gyakorlatát jobban meg tudja csinálni, mint két héttel ezelőtt Jabloneczben!!

A bevonuláskor mind a 11 versenyző arcán látni lehetett a koncentrált figyelmet, a hosszú várakozás miatti feszültséget, ami az asztalra lépéskor - Zsoltot kivéve - szinte mindenkinél eltűnt! Nem véletlen,hogy Ők a legjobbak, hiszen rengeteg versenytapasztalattal a hátuk mögött már régen túlestek az ilyen "gyerekbetegségeken"!  Zsolt a 30 mp-es melegítésnél nem találta el a ritmust, ami elbizonytalanította, és nem tudott a hálón belül maradni, ráérkezett a menelülőre, így nem merte folytatni a melegítést, mert ilyen helyzetben már büntettek minket (Sram Vili 2010 Bulgária) Ez nyilván nem volt jó hatással a szólításnál bemutatott első gyakorlatára!!! Az első gyakorlatot szintén bizonytalan kiugrásokból kezdte, ezért nem is lett olyan szép és határozott, mint a kinti edzéseken. Így is élete legmagasabb levegőben eltöltött idejét mutatta az óra. ( Amit igazából a csoportjukban 4-5 versenyzőnél nem érzékelt a rendszer, ezért hosszasan állt is a szólítás!)
Zsolt teljesen jogosan elégedetlenül jött le az asztalról, és én sem voltam "boldog", hiszen tudtam,hogy a már edzőként is dolgozó tanítványom sokkal jobb lejesítményt mutatott az edzések során!!
A második gyakorlatra való felmenetel nagyon izgalmas volt, mert a melegítés hiánya miatt FÉLTETTEM Zsoltot!
De az általam kb 20 éve ismert kvalitásai miatt  nem "paráztam" nagyon, csak "egy kicsit"! És láttam CSODÁT! Odaállt és megcsinálta a második gyakolatát, korrigálnia kellett, amit jól megoldott, de elszámolta magát!! Szépen befejezte a gyakorltát a 9. elemnél!!!
Remek! Csak 10 elemt kellett volna ugrani!
De Zsolt és a másik két magyar fiú is minden elismerést megérdemel, hiszen mi "szekérrel" akarjuk utánérni a japán  "expressz"-t!!!
Azt gondolom, hogy a magyar Gumiasztalos sportolók jelenlegi még "ugró" legjobbjai megérdemelnének egy kicsit nagyobb, szervezettebb,  odafigyelést  a "jövőkép"-ért!! - Maximális köszönet a VK-n való részvétel lehetőségéért !!
Dolgozunk tovább,mert hiszünk az előrelépés lehetőségében!!

A verseny képei

Selejtező eredmény


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák