<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Szép versenyzéssel búcsúzott Juhász Zsolt a TRA EB-n

2016.április 01-én rendkívüli dolog történt az UTE Tornaszakosztály életében. A 25. Trampoline Európa Bajnokságon  világversenyen utoljára lépett az asztalra JUHÁSZ Zsolt , aki immár 20 éve tagja szakosztályunknak!
Nem volt egyszerű a felkészülés:

  1. mert Zsolt itthon csak a talaj szintjében tudott ugrani
  2. a MATSZ főtitkár segítségével 3-4 alkalommal volt lehetősége az ultimate  asztalt igénybe venni – de minimális biztonsági feltételek mellett
  3. az UTE Tornacsarnok felújítási munkálatainak megkezdéséhez az EB- megelőző két hétben folyamatos pakolás volt a teremben, ami rendkívül zavarta Zsolt munkáját
  4. az EB felkészülés ellenére Zsolt több ízben is komoly fizikai segítséget nyújtott az edzőknek a terem berendezésének a futófolyosóra való átpakolásában, ez pedig nem tett jót az amúgy is fájó derekának

A videót követi a részletes "élménybeszámoló"!!

A fent említett nehézségek ellenére Zsolt nem keresett kifogásokat, csak tette a dolgát szerény alázattal imádott sportága Európa Bajnokságának edzésein!! Annak ellenére sem panaszkodott , hogy az ugrások során látható volt az arcán a visszatérő derékfájásból adódó fájdalom! Elszántan készült az élete utolsónak tervezett EB szereplésére! S hogy miért az utolsó egy alig 25 éves fiatalember számára??? Hosszú  és bonyolult összefüggések sorozata vezetett erre az elhatározásra, amit a szakágvezetésnek, és a MATSZ vezetésének érdemes lesz majd jobban áttanulmányozni!!!

Pénteken 11.40-kor kezdődött a versenyre való közvetlen melegítés az orosz és a spanyol csapat társaságában. Zsolt az előre elképzeltek szerint haladt a melegítésben, de mindkettőnkön érezhető volt a feszültség, melyet egy kis derékmaszírozással, és pár jókedvű mondattal igyekeztem feloldani! Megdöbbenve tapasztaltam, hogy Zsolt hátának bal oldali izomkötege oly mértékben „be van állva”, hogy csoda, hogy lépni – nemhogy ugrani tudott ezzel! De nem volt mit tenni – 12.25-kor bevonuláshoz szólították a versenyzőket. A remekül megszervezett Felnőtt Trampolin Európa Bajnokság első versenyzőjeként Zsolt lépett be a hatalmas belmagasságú csarnokba. A bírók üdvözlő szavai után megkezdődött a 30 mp-es melegítés, amelyben Zsolt a tripla-twiszt kombinációt  a menekülőre érkezve fejezte be. Nem kellettek a szavak, mert tapasztalatból tudtuk, hogy ilyen hiba esetén Zsolt fokozottan fog koncentrálni a szólítás során! Már az első tempóknál érezhető volt, hogy nem tud olyan magasságot elérni, mint az odensei világbajnokságon, de biztosan kezdte gyakorlatát, melybe a 2. elemnél egy kis tartáshiba csúszott be. Ennek ellenére szépen korrigálva helyére kerültek a dolgok, és twiszt-bicska-2,5 csavarral fejezte be gyakorlatát. Az asztalra való érkezés után azonban „megdobta” az asztal, és a nézők legnagyobb sajnálatára „popsi-felállás”- sal volt kénytelen megtoldani a 10 elemet! Pár bíztató , figyelemfelhívó mondat után Zsolt elszántan készült a második gyakorlatra, én pedig Vince Ákos versenyzését segítettem a szőnyeg biztosításával. A második gyakorlat remek tempókkal indult, majd egy kis bizonytalanság után Zsolt megállt.Ez általában a  gumiasztalos versenyzőknél nem szokott jót jelenteni, de a nézők buzdító tapsa és a nyugtató szavaim  hatására Zsolt még az egyperces limitidőn belül elkezdte a gyakorlatát!
A remegő gyomorfájásom már a második elem után elszállt, és meleg szeretettel néztem a levegőben repülő, forgó tanítványomat, aki ha nem is élete legjobban kivitelezett, de legjobban koncentrált gyakorlatát mutatta be, így nyugodt szívvel elmondhatja, hogy minden Tőle telhetőt megtett a magyar gumiasztal sportág érdekében!! Illetve saját magának és másoknak is bebizonyította a benne rejlő sportemberi értékeket!! Egy kézfogás az asztalnál,  a versenyzőknek kijelölt helyre való közös elvonulás után egy őszinte összeölelkezés jelentette egy remek sportember és egy szerető edző elbúcsúzását az imádott TRAMPOLINE sportágtól! Megköszöntem Zsoltnak mindazt a sok szép közös élményt, amit az elmúlt 10-12 év alatt közösen átéltünk, és kicsit (nagyon) meghatódva néztük végig a csoportunk további versenyét, amelyben a győzelemre esélyes oroszok brillíroztak!!
A csoportunk versenyének végeztével gratulációt, elismerést, sajnálkozást a befejezés miatt, és több közös kép elkészülésének lehetőségét kaptuk az orosz csapat edzői és  versenyzői részéről!

Hálás vagyok a „sorsnak”, az akaratomnak, a  kitartásomnak, és a szorgalmamnak – és legerőször is JUHÁSZ ZSOLT-nak , hogy megismerhettem ezt a világot, és büszke vagyok rá, hogy van sok-sok olyan ismerősünk  (elsősorban Európában), akik értékelték a megjelenésünket, részvételünket és a mai napig érdeklődve figyelik munkánkat!
Sajnos számomra is lezárult ez a világ, mert  Zsolt   „szögre akasztja” a „gumiasztalos papucsát”!!! Kár érte, mert sokkal több maradt Benne, mint amit a hazai mostha körülmények között lehetősége volt kihozni magából!!!

Szép volt JUHÁSZ ZSOLT!! GRATULÁLUNK !!

Ezúton szeretném megköszönni Neked  - ZSOLT a sok szép közös élményt és azt, hogy foglakozhattam Veled!!!
 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák