<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Legyőztük magunkat a leány Serdülő CSB-n!!

Az UTE Tornaszakosztály Serdülő leány csapatának tagjai

(Béres Zsófi, Bodrogi Emma, Mohácsi Leona, Nerhof Anett, Tomsits Lilla, Venczel Lilla) az UTE Tornacsarnokának felújítási munkálatai miatti nagyon nehéz edzéskörülmények ellenére mindent megpróbáltak megtetenni a sikeres szereplés érdekében a Serdülő CSB 1. fordulójának versenyén!!

A lányok a 2015. évi Gyermek I. CSB. győzteseként  a szakosztály érdekeit figyelembe véve, egy kategóriát (Gyermek Haladó)  kihagyva a Serdülő CSB-n indultak. Az UTE Tornacsarnokának várva várt felújítási munkálatainak megkezdése miatt azonban messze nem az eltervezett edzésmunkát tudtuk elvégezni!! A 2016. januári kezdés után már félig kipakolt teremben dolgoztunk  február végéig! Eztután kb. két hét ment el a szerek átpakolásával az UTE atlétika folyosóra, (KÖSZÖNET az UTE Atlétika Szakosztályának, hogy befogadtak minket )!! Majd  kb. két hét ment el a berendezkedésre!! Még kb. 2 hét arra, hogy kitatlájuk, kitapasztaljuk, hogyan tudunk ilyen körülmények között egyátalán "elférni", és edzeni, illetve miként tudjuk motiválni a gyerekeket a zavarodott edzéskörülmények között!! ( 7-12 éves kislányokról van szó!!) Ez sem volt kis munka, és Mi edzők is nagyon küzdöttünk önmagunkkal, hogy NE ADJUK FEL!!
A mai napon a lányok nagyon izgultak, hiszen érezték,hogy messze nem felkészültek a versenyre, de mégis szerettek volna szépen szerepelni!!
Ezért kérték, Tőlem (Jutka néni), hogy NE pontozzak, mert még egy kis "anyai" bátorításra is  szükségük volt!

Nagyot küzdöttünk "Közösen" de sajnos megtapasztaltuk a hibáinkat is, amit a jövőben szeretnénk kiküszöbölni!!
A versenyt a talajon kezdtük, és kisebb nagyobb pontatlanságokkal mutatták be a lányok a gyakorlatokat. Ezen nem is csodálkoztunk, hiszen a jelenlegi edzéskörülményeink között nem tudtunk teljes gyakorlatokat csinálni, és az akrobatikát is csak gumiasztalon tudtuk gyakorolni. A gimnasztikákon azonban sokat kell majd pontosítani!
Ugráson Mohácsi Leóna kivételével mindenki először ugrott Jurcsenkó első ívet,  ami mindenkinek sikerült, bár a lökődés messze elmaradt az energikustól! Ezekből még jóindulattal sem néznék ki egy szaltó lehetőséget. Az egyéni ugrásoknál Mohácsi, Nerhof és Béres mutatott be Cukaharát. Az előbbi két lánynak jól sikerült, Béres Zsófika azonban élete első versenyen bemutatott ugrásában hibázott egy kicsit, de szerencsére  ez nem vette kedvét!
A felemáskorláton sajnos elég gyengén teljesítettünk, hiszen három lánynak sem volt meg a kötelező elemszáma, így -4.00 pontot vontak le a bírók gyakorlatonként. Ez ugye csapat szinten 12.00 pontot jelentett.      
Gerendán nem volt sok nagyobb rontás, - tehát nem itt úszott el a jobb helyezés esélye! A gimnasztikákon azonban rengeteget kell még csiszolni! Szinte mindenki mutatott be új  elemet, ami bíztató a jövőre nézve!
A Budapest Bajnokságon 2. helyezést ért el a csapatunk, az országos Bajnokságban az 5. helyről várjuk az őszi folytatást, amelyre remélhetőleg a már felújított tornacsarnokunkban készülhetünk!

Az elkövetkezendő hetekben ezen fáradozunk majd a lányokkal, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és beéítsük a gyakorlatokba az új, nehezebb elemeket!  Remélhetőleg Ők is szeretnének az őszi fordulóban majd a dobogó közelében végezni!
 

 


 

 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák