<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Dunaújvárosban szerepeltek Lányaink

Április 30-án  került megrendezésre a Dunaferr Kupa, melyen az UTE Tornaszakosztály Gyermek leány versenyzői képviselték szakosztályunkat.

Tündi "néni" beszámolója a versenyről:

"Külön öröm volt számunkra, hogy ottlehettünk, mivel nem sok , viszont annál nívósabb egyesületek tették tiszteletüket, mint például a Békéscsaba, az FTC vagy a versenyt megrendező Dunaferr.
Elsőként a „kisebbjeink” mutatták meg tudásukat, akik az előkelő II. helyen végeztek, egyedül a dunaújvárosi csapat előzte meg őket.
A csapat tagjai:

 

  • Bodrogvölgyi Lili                Ezüstérmesek
  • Huszár Zsóka
  • Hutkai Hanna
  • Nagy Júlia
  • Nedár Henriett
  • Németh Linett
  • Papp Szilvia

Edző:  Kovács Tünde

Korláton segít: Rácz Attila

 

 

 

A Kislányok elvárásainkon felül teljesítettek, a gerenda gyakorlatokban nem igazán lehetett kivetni valót találni. Korláton több kézállást is sikeresen bemutattunk, ami a többi csapatra nem volt jellemző, így azt gondolom - a gerenda mellett - a korláton is kiemelkedőek voltunk. Az előző évi versenyeken sajnos sorra úgy tapasztaltuk, hogy az ugrás a „mumus”, nagy meglepetésünkre ez teljes mértékben megváltozott. Szépen kivitelezett, dinamikus ugrásokat mutattak be a Lányok.
Talajon sajnos nem kaptunk valami jó pontszámot, ezt nem is igazán értettük. Visszagondolva nem a feszességgel volt a probléma, talán az összhatással (bár a versenykiírásban benne van, hogy a gyakorlatnak nem kell egyszerre lennie). Úgy érzem ez teljes mértékben betudható a jelenlegi edzéskörülményeinknek. A megfelelő talajterület hiánya a kisebbeknél abszolút gondot okoz. Ettől függetlenül nagyon pontosan, szépen és fegyelmezetten versenyeztek a „Kicsik”.

„Nagyobbjainkat” két csapatra bontottuk:

 UTE „B”:  Funtig Regina, Nerhof Emese, Antal Andrea, Sztaraszta Zita, Pelle Szolanzs, Gombos Laura,  (IV. hely)

UTE „A”: Pólya Brigitta, Fichtner Gréta,Hutkai Hanna, Bodrogvölgyi Lili, Fekete Szófia  (VI. hely)

Edzők: Kovács Tünde és Rácz Attila
Mindkét csapat Kislányai kihozták magukból a maximumot.
Gerendán kezdett először az „A”, majd a „B” csapat. Szép és sikeres gyakorlatokat láthattunk, külön örültünk, hogy már nem estünk le pl.: egy emelés-kézállásból vagy cigánykerékből stb. sem.
Talajon sajnos a nagyobbaknál sem kaptunk túl jó pontszámokat, de próbáltunk nem foglalkozni ezzel a ténnyel. Többen is debütáltak: először mutattak be kézenát-szaltót vagy rundel-flick-szaltót sikeresen a Lányok. A kivitelezésben sem volt gond, megtették a Tőlük telhetőt, és nagyon élvezték, hogy „jó talajon” csinálhatták meg gyakorlataikat.
Ugráson nem volt semmiféle probléma, a két „kisebb” csapattag is sikeresen vizsgázott a kézenátfordulásból. Ennek nagyon örültünk, mint edzők és jó volt látni, hogy a „Nagyok” is örültek és megtapsolták a „Kicsiket”.
Korláton fejeztük be a versenyt. Ahogy a „kisebbeknél” is, itt is mi voltunk az egyetlen csapat, akik több kézállást is bemutattak a gyakorlatokban. Mivel a feszességben sem volt hiány, itt sem értettük a pontozást, viszont kárpótolt minket, hogy más egyesület edzői és több bíró is kiemelte Lányaink „szépségét”.

Jövő héten az FTC kupán szerepelnek Csapataink, igyekszünk az esetleges hibáinkat addigra kijavítani!! "

GRATULÁLUNK a lányoknak és edzőiknek, hogy a felújítás miatti nehézségek ellenére szépen tornázva, jó benyomást keltve képviselték az UTE Tornaszakosztályát a Dunaferr SE versenyén!!!

Ezúton szeretném megköszönni SRAM Viviennek, aki középiskolai ballagása és a hétfőn kezdődő érettségi vizsgái közé kérésemre még beiktatta a versenyen való pontozást!!

Jövő héten újra verseny!  Hajrá Lányok, hajrá UTE!


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák