<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Jó benyomást keltettünk Ostravában!!


 

Annak ellenére, hogy az utóbbi két évben tornászlányaink   fiatal kora miatt visszamondtuk a Kojdecki Emlékversenyen való részvételünket, Kaptay Józsi bácsi ismét személyes meghívást kapott a régi sportbarátoktól!
Ezt a meghívást már nem lehetett visszautasítani, hiszen a  kapcsolat jövőbeli elvesztését kockáztattuk volna.Úgy vállaltuk a részvételt,hogy a felkészülés körülményei az UTETornacsarnokának felújítási munkálatai miatt messze nem mondhatóak ideálisnak!
A meghívás 4 főre szólt, de Józsi bácsi kérésére a serdülő csapatunk mind a 6 tagja résztvehetett a versenyen!
A lányok nagyon jó benyomást keltettek,annak ellenére,hogy korláton nem tudtak a FIG B követelményeinek megfelelni!
Hozzáállásuk, viselkedésük, versenyen mutatott munkájuk elnyerte vendéglátóink szimpátijáját, ami nagyon fontos a jövő szempontjából!!

 

Péntek reggel indultunk az UTE Tornacsarnoka elől, és 1/2 4-re értünk a verseny helyszínére. A szállás elfoglalása után azonnal edzésre mentünk. A Béres Zsófi, Bodrogi Emma, Mohácsi Leóna, Nerhof Anett, Tomsics Linda, Venczel Lilla összetételű csapat nagyon fegyelmezetten edzett. Az ugrás és a gerenda nagyon meggyőző volt! Venczel Lilla kivételével mindeni több sikeres Cukahara ugrást mutatott be (Lilla bokája a csütörtöki edzésen egy szőnyeg miatt megsérült), a gerendán pedig egyből gyakizott mindenki!
A talajon érezhető volt némi bizonytalanság, hiszen a lányok elszoktak az egész talaj kihasználásától, hiszen az atlétika futófolyosóján nagyon kis hely áll rendelkezésünkre talajozás szempontjából!! Az akrobatikus ugrások bemutatásánál pedig egyértelműen látszott az UTE által vásárolt Airtrack használata! Kisebb nehézséget a felemáskorlát okozta a lányoknak, hiszen a nagyobb anyagerővel bíró cseh és lengyel lányok smirgliztek, mézeztek, különböző karfatávolságokat használtak. Az első felmenetel után megbeszéltük, hogy mivel tudják önmaguknak könnyebbé tenni a korlátozást. Végül mindenki minimum két sikeres gyakorlattal zárta az edzést!

 

 

Természetesen az erősítés, és a lazítás sem maradt el!!
A tornacsarnok büféjében kaptunk vacsorát, majd a szálláson az edzés értékelése után kis pihennés, fürdést követően hamarosan aludni tértünk!
 

 

 

A szombat délelőtt egy kiadós reggeli után pihenéssel, játékkal telt el, illetve a lányok nagyon szép frizurákat csináltak egymásnak!
A termeben "elköltött" korai ebéd után megnéztük az azonos korú (2005-2006-os születésű) cseh tornászok egyéni versenyét, amelyen minden tornászlánynak "kötelező" elemeket kellett beépítenie a gyakorlatába.Úgy tapasztaltuk, hogy egy jól felépített rendszer szerint dolgozik a meglehetősen nagy létszámú cseh utánpótlás. A mieink tudásban a korlát kivételével felülmúlták volna őket, azonban érezhető volt a gimnasztikai elemek hangsúlyozott előtérbe helyezése!!

15.30-kor kezdődött a 8 perces irányított "szermelegítés", minden szeren minimum 8 versenyző szerepelt.

A mieink korláton kezdték a versenyt, ahol végül is elúszott az eredményesedd szereplés lehetősége. Hiszen Mohácsi és Nerhof gyakorlata tartalmazta csak a szükséges elemszámot! Ennek ellenére semki nem vétett nagyobb hibát! A gerendán kiemelkedett Nerhof Anett gyakorlata, aki 4 új elemet mutatott be!! DÍCSÉRET érte!! Nagyon magabiztosak voltak a lányok ezen a szeren, de a zsűri nagyon szigorúan és igazságosan minden apró hibát levont!
Talajon szépen és végre felszabadultan mozogtak lányaink, hiszen jelenleg ezt a szert egyátalán nem tudjuk megfelelő körülmények között gyakorolni!
Az ugráson Józsi bácsi tapasztalatának köszönhetően Lilla kivételével mindenki Cukázott, Emma és Zsófi ugyan hibázott, de átélték a szólítás élményét!!
Csak elimerés illeti a lányokat a versenyen való igyekezetükért és a mutaott telejsítményükért!!

 

Köszönet illeti Józsi bácsit a versenylehetőség megszervezéséért, az utazás lebonyolításáért, és a versenyen nyújtott edzői munkájáért!
Jutka néni a talajon pontozva remekül együttműködött a cseh pontozókkal, és a melegítések során tapasztaltan segítette a lányok hibáinak kijavítását, az érzelmi biztonság megteremtését!!

              

EREDMÉNYEK

Gratulálunk a szép szerepléshez!!

De nem állunk meg, mert a munkát az előrelépés érdekében folytatni Kell!!


A cikket írta: Juhász Jutka néni
 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák