<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Sok új elem, néhány hiba, és 6. hely Krakowban!

Szeptemberi krakowi versenyzésünk alkalmával meghívást kaptunk egy FIG B követelményű nemzetközi versenyre. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hiszen jó "edzéslehetőségnek" tartottuk a hétvégi Országos Bajnokság előtt.
A Béres Zsófi, Bodrogi Emma, Mohácsi Leona összetételű csapat tagjai nem vallottak szégyent, igaz a felemáskorláton sajnos még nem tudják a speciális követelményeket bemutatni! De mostanra mindenkinek megvan a szükséges 8 eleme - aminek nagyon örülünk.
A versenyt gerendán kezdtük. Bodrogi Emma szép és pontos gyakorlatot mutatott be, csak a 360-os fordulatban volt egy apróbb megingás.
Mohácsi Leóna a teljes akrobatikáját bemutatta a gyakorlatban, mindkét leesése abból fakadt, hogy másfél hetes betegségből visszatérve nem tudott megfelelő elemszámmal dolgozni ezen a szeren. A leugrásban vétett hibája pedig egy pillanatnyi kihagyás következménye volt. Számára ezen a szeren úszott el a dobogós helyezés!
Béres Zsófi szintén egy kis figyelmetlenség miatt rontotta a kezdését,majd a gyakorlatát magabiztosan, tisztán szép kivitellel mutatta be. Számára is érthetetlen volt,hogy a két új elemet jól megcsinálta, de a páros lábas flikkből lepottyant! (Ilyen szer a gerenda - Zsófi szeptember óta ezt az elemet még edzésen sem rontotta el!!)
A gerendázás tanulsága:  minden edzésen minden gyakorlatra, melegítésre maximálisan kell koncentrálni, és a számolással kell megadni a gyakorlat ritmusát.

Talajon mindhárom lány szép gyakorlatot mutatott be. Külön kiemelném Bodrogi Emma másfél csavarját, illetve a szépen kivitelezett gimnasztikát! Leóna a melegítés során kifogástalan duplaszaltót ugrott, de ezt még nem kértük a gyakorlatban. Most az új koreográfia is mutatósra sikerült. Zsófika a gimnasztikában újított. Mindhárom lány először versenyzett 4 akrobatikus sorral, ami a jövőben elvárás velük szemben.
Az ugrás mint a legjobb szerük - az elvártaknak megfelelően alakult, és a lányok figyeltek a pontos érkezésre is. A versenyt korláton zártuk, sajnos itt Zsófi és Emma is átdőlt egy kézállásból, ami komoly pontlevonást eredményezett. Leaóna gyakorlatának kivitele rengeteget javult az elmúltakhoz képest, és a gyakorlat befejezése után rögtön leugrotta a dupla szaltót bálára a gödrös korláton.
Összességében hasznos volt a versenyen való részvételünk, mert a véletlenül előadódó hibákra is felhívta a figyelmunket.
A lányok örömmel fotozkodtak a két amerikai kislánnyal, hiszen életükben először találkozta USA beli versenyzővel. Mi edzők pedig több lengyel clubbal és az amerikai edzőnővel is felvettük a kapcsolatot, hogy az UTE felújított tornacsarnokának átadása után megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre minél több kiváló versenyzőt hívhassunk meg.

Külön köszönjük Kaptay Józsi bácsinak, hogy az edzői feladatok mellett ismét vállalta a sofőr szerepét is!!


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák