<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Gumiasztalosaink nem hibáztak Jaclonecben

A 2016-ban ismét részt vettünk a 44. Olimpiai reménységek versenyén  Jablonecben .

Közel 300 versenyző 16 országból érkezett, hogy megmérettesse magát. Az UTE Tornaszakosztályát  versenyzőként Barsi Levente és Csipkereki  Máté , edzőként - Sram Vivien , Nemzetközi  bíróként  Juhász Zsolt  képviselte .

A versenyt 6 új Eurotramp Ultimate gumiasztalon rendezték meg amit a legjobb  gumiasztalnak tartanak napjainkban .

 

A versenyre való kiutazásra  2016.10.07-én a reggeli órákban került sor. Juhász Zsolt gépkocsivezető szerepben , Sram Vivien mitfárerként segítette a versenyre való kiutazást. A kiutazás során minden a legnagyobb rendben zajlott . A szokásos péntek koradélutáni prágai dugót elkerülvén , az úton volt időnk megtekinteni Csehország jellegzetes tájait , településeit.

Délután megérkeztünk a versenyhelyszínre. A versenyterembe belépve a korábbi Nemzetközi versenyekről megismert edzők  ,bírók , versenyzők köszöntöttek minket, jó érzés volt!!

Megkezdtük a melegítést,  Levente és Máté az otthon begyakorolt szisztéma szerint haladtak a megfelelő ütemben. Az Ultimate gumiasztal egy kicsit szokatlan volt nekik , de derekasan helytálltak az edzésen. Az aznapra tervezett edzésen mindent végrehajtottak, amit elterveztünk számukra. Így nyugodt szívvel készülhettek a másnapi versenyre .
Szállásunk a  rendező ország hivatalos szállása volt, ami hagyott némi kivetni valót (helyi kollégium ), de a célnak megfelelt.
Másnap kora reggel keltünk fel frissen-üdén és az a cél lebegett a versenyzők szeme előtt , hogy mindent megtegyenek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot.
Juhász Zsolt részt vett a verseny előtti utolsó bírói eligazításon amit Vladimir Zeman úr (UEG Technikai Bizottság elnöke) tartott. Szó esett  a következő Olimpiai ciklus bírói tanfolyamok helyszíneiről. Nem titkolt tervek között van, hogy Juhász  Zsolt Nemzetközi Bíróként képviselje továbbiakban hazánkat, és kísérje az UTE Tornaszakosztály gumiasztalosait a Nemzetközi versenyeken.
A bírói megbeszéléssel egyidőben  Máté és Levente Sram Vivien felügyeletével kezdte meg a versenyre való melegítést. Vivien elmondása alapján sikeres edzést zártak és bizakodva várhatták  a versenyt!
10 órakor elkezdődött a verseny. Levente és Máté a 3. 4. csoportba lettek besorsolva . Így a versenyt az UTE-sok közül Levente kezdte a 11-12 éves fiú korcsoportban. Levente ügyesen megcsinálta mind a két gyakorlatát , a gyakorlat magasságán még kell csiszolni!!
A gyakorlat magassága azért fontos, mert levegőben eltöltött időt 2 pár lézeres szenzor segítségével mérik  ”Time of Flight”-nak hívják , és 2010-ben lett bevezetve. A  versenyző a végpontszámhoz pluszban hozzáadják a szenzorok által mért  időt azonos pontba átváltva . (15,560 msp = 15,560 pont)
Így  sokat lehet nyerni ,ha valaki magasan végzi a gyakorlatát .
Máténak a versenyen való gyakorlat kivitelezése magasabb és koncentráltabb volt  így a  bíróknak jobban elnyerte a tetszését. Szépen véghezvitt 2 gyakorlatot láthattunk Mátétól.
Levente és Máté nemzetközi versenyen 3. alkalommal vett részt és bemutatták a duplaszaltóval nehezített gyakorlatukat!
Mindkét versenyző végigcsinálta mindkét gyakorlatát, szép 2x10 elemet láthattunk tőlük ,és teljesítették a céljukat . Büszkén képviselték az UTE Tornaszakosztályát eme remek és színvonalas versenyen .  

A 11-12 éves Fiúk közt Csipkereki Máté a 12. míg Barsi Levente a 16. helyen végett.
A Verseny végeztével remek Bankett esten vettünk részt,  amin  mindenki jól érezte magát .
Köszönjük szépen Juhász Zsolt -nak (5 x-ös VB, 5 x-ös EB szereplő - EB 19. helyezettez ) az élvezetes , részletes beszámolót!

Az Edzőknek és a Versenyzőknek gratulálunk eredményes versenyt zártak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák