<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Eredményes szereplés a TRA Országos Bajnokságon

Gumiasztal és Mini Trampolin Magyar Bajnokság 2017


A Versenyleírást JUHÁZS ZSOLT edző készítette!!

Idén is megrendezésre került Magyarország legrangosabb Gumiasztal versenye a Magyar Bajnokság . Új helyszínnek Heves városa adott otthont.
2017.12.10-én eljött a nap, hogy mindenki megmutathassa tudása legjavát és szép gyakorlatokkal örvendezzék megy a felkészítő edzőket és a bírókat.
Az UTE részéről             Juhász Zsolt    UTE TRA szakág vezető
                                      Sram Vivien     Pontozóbíró
vett részt a versenyen.
A leutazást mindenki maga oldotta meg , sajnálatosan voltak időbeli eltérések a megbeszéltekkel kapcsolatban amit a jövőben orvosolni szükséges.
A reggel 8:30-as melegítés rendben lezajlott minden versenyző szépen dolgozott, egyedül a két felmenetel között eltelt idő intervallum volt ami hosszadalmasra sikeredett.
Ennek ellenére a tervezett edzésmunkát eltudtuk végezni.
Délelőtt 10 órakor egy szép megnyitóceremóniát követően el is kezdődött a verseny.
Az UTE színeiben elsőként  Rétfalvi Rita lépett az asztalhoz. Rita a kezdő leány kategóriában versenyzett ahol 5 elemes gyakorlatot kell bemutatni. Az első gyakorlatot jól kivitelezte kisebb tartáshibával. A második gyakorlatban sajnálatosan a kevés versenytapasztalattal rendelkező versenyző túlizgulta és hibázott gyakorlata közben.Szerencsére a hiba ellenére bekerült a döntőbe, hogy  összeszedetteben kihozhassa magából a maximumot .
A következő csoportokban nem voltunk érdekeltek mígnem 11:30 kor Brikwood Kiarára került a sor. Kiara új gyakorlatot mutatott be amit szépen meg is csinált , bár csak a kisebb tartáshibákákat leszámítva a magasságán kéne emelni, hogy ne adunk plusz tizedeket versenytársainknak. A döntőbe a 2. helyen került be.
Az első fiú versenyző Papp Miklós következett az ifjúsági kategóriában. Miklós első gyakorlata csoportja  legjobbja volt. A második gyakorlata neki is új volt .Élte első a versenyen bemutatott Duplaszaltós gyakorlatra készült. Sajnálatos módon az első elemből való érkezés nem volt a legszerencsésebb így a második elemből a menekülőre érkezett így számára véget ére a verseny. Nem került be a döntőbe de az előkelő 4. helyen végzett.
Egy gyors ebéd után kezdődtek a FIG korcsoport versenyei ahol Barsi Levente és Csipkereki Máté versenghetett az első helyért.Levente kötelező gyakorlatát megugrotta és a második gyakorlat bemutatása elött csoportja legjobb pontszámait kapta. A legutolsó Jabloneci versenyhez képest megkétszerezte dupláinak számát a gyakorlatában így 4 duplaszaltóval készült a versenyre!! A második gyakorlatban nem minden úgy alakult ahogyan terveztük sajnos egy kisebb hiba folytán a menekülőn fejeződött be a gyakorlat .Tudtuk a döntőben kijavíthatja hibáit és harcolhat az elsőségért.
Majd Mátén a volt a sor!  Első gyakorlata szép magasan kivitelezett gyakorlat volt aminek meg is lett a gyümölcse a bírói gárdától kifejezetten jó pontokat kapott  így bizakodva álhatott oda a második gyakorlatához.Második gyakorlata edzéseken jól begyakorolt gyakorlat volt amivel számos hazai  és nemzetközi versenyen mutatott be.Stabil gyakorlat amit a Magyar Bajnokságon is magabiztosan véghez is vitt így megszerezte az elsőséget az elődöntőben.

Egy szűk óra szabadedzés következett ahol átbeszéltük az elkövetett hibákat és hogyan tudnánk ezeket kijavítani valamint  a minitrampon való gyakorlással töltöttek el a versenyzők.
14:00-kor Következett a Magyar Bajnokság Gumiasztal döntője.
Rétfalvi Rita leküzdve a versenydrukkot korosztálya legnehezebb gyakorlatát mutatta be amivel megszerezte az előkelő második helyet.
Brikwood Kiara ismét az új gyakorlatával szállt harcba az elsőségért.
Szép gyakorlatot láthattunk aminek meg is lett a gyümölcse a második helyen zárt.
Csipkereki Máté összeszedettebb volt mint az elődöntő során így magasabban és jobban  kivitelezte gyakorlatát. Több pontot is kapott erre a gyakorlatára. Nagyon szoros volt a verseny ,de 0,07 tizeddel a 2. helyen zárta a Magyar Bajnokságot. Barsi Levente elődöntős hibáiból tanulva élete első 4 duplaszaltó gyakorlatát véghezvitel és megszerezte az előséget a FIG Junior kategóriában.

A Gumiasztal Döntők után kezdődött a Minitramp  Magyar Bajnokság.
Az UTE versenyzői életük első Minitrampos versenyén vettek részt szép eredménnyel.
3 ugrást kellett kivitelezni aminek a pontszámai összeadódtak és így került ki a 2017. évi Minitramp Magyar Bajnoka.

  • Rétfalvi Rita Serdülő kategória 6. helyen zárt.
  • Brikwood Kira Ifjúsági kategória 3. helyezést érte el.
  • Papp Miklós az Ifjúsági kategória Magyar Bajnoka.
  • Barsi Levente Ifjúsági kategória 2. helyezett.
  • Csipkereki Máté Junior kategória Magyar Bajnoka

Versenyzőknek és felkészítő edzőinek gratulálunk az elért helyezésekért.
Szép és eredményes versenyt zártunk és méltó verseny volt, hogy lezárjuk a 2017-es Gumiasztal versenyévet.
Törekszünk arra, hogy minél jobb eredménnyel kezdjük a következő szezont. Addig is sokat kell dolgoznunk a fejlődés érdekében.

 

 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák