<< 2019. Augusztus >>

H K Sz Cs P Sz V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Női - Férfi Tornász Világbajnokság - Stuttgart
2019-10-04.
2019-10-13.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Nerhof Anett 2. lett Ostravában!!

2018.05.26-án került megrendezésre Ostravában a JAN KOJDECZKY Torna Emlékverseny, melyen az
UTE Tornaszakosztályát a  Béres Zsófia, Mohácsi Leóna, Nerhof Emese, Nerhof Anett , Tomsits Linda összetételű csapat képviselte. Edzőként Kaptay József és Tereza Kinclova, pontozóként  Juhász Judit vett részt a három ország  (Cseh, Magyar, Lengyel) tornászait felvonultató versenyen.

A versenymeghívást ismét személyesen Kaptay Józsi bácsi kapta a szervezőktől, akikkel már közel 25 éves barátság fűz össze minket! Külön érdekességet jelentett, hogy Tereza Kinclova (Tereza "néni") ez év januárjában az osztravai klubból szerződött az UTE Tornaszakosztályához! Számára is "presztizs kérdés" volt az UTE-s lányok jó szereplése!

Vendéglátóink a két külföldi csapatot a terem melletti felújított  szállodában helyezték el. Az ellátás kifogástalan volt!

A versenyt megelőző napon a szokásostól eltérően NEM volt edzéslehetőség, ez egyedül a gerendán okozott némi nehézséget edzőnek, versenyzőnek egyaránt! Délelőtt a cseh egyesületek legjobb fiataljai versenyeztek, majd a Kadett és Junior-Senior összevont csoport versenyére került sor. Szoros volt az időrend, nem volt idő "piszmogni"!!


Lányaink közül Nerhof Emese és Tomsits Linda felemáskorláton kezdett a Kadett korcsoportban, a Béres Zsófi, Mohácsi Leóna, Nerhof Anett hármast pedig talajon szólították először (itt pontozott Jutka néni, aki így a gerenda kivételével valamennyi szert nyomon tudta követni!). A lányok felkészültségüknek megfelelően mindkét szeren megcsinálták gyakorlataikat. A továbbiakban Leóna hatalmas "Jurcsenkó-zsugorcsavart " mutatott be az ugráson, de a többiek is jól vették a következő akadályt! Lányaink Józsi bácsi és Tereza néni segítségével nagyon szépen versenyeztek, és remek csapatot alkottak!
Mohácsi Leóna sajnos az utolsó szeren ( gerenda ) egy "ostoba" hibát vétett a felugrásban, utána pedig leesett a flikk-szupléból! Mentségére legyen mondva, hogy z elmúlt heti Szuper CSB-n a harmdik szerre fáradt el fejben, most pedig a negyedik szer "fogott ki" rajta!! Ennek ellenére Leó teljesítményét nagyra értékeljük!!

Béres Zsófi nagyon szépen, apróbb tartáshibákkal versenyzett, de ezeket a nemzetközi mezőnyben szigorúan büntetik!! Zsófika azonban egyre jobban megérti a szép, és pontos munka szükségességét!

Tomsits Linda egész megjelenése, versenyzése a legszebb ajándék volt az edzők számára!! Teljesítménye után csak azért került a középmezőny elejére, mert az anyagerőben még fejlődnie kell! Azonban több pontozó is megemlítette Jutka néninek, hogy "ez a kislány a jövő tornásza lehet"!!

Nerhof Emese a csapat legfiatalabb tagjaként életében először versenyzett külföldön, bár kicsit megilletődve versenyzett,de nagyobb hibát nem vétett!!

 

 

Nerhof Anett a maga szorgalmas, szerény módján "végezte a dolgát" ! Igyekezett megfelelni az elvárásnak, és egy szeren sem rontott! Ez nagyon fontos dolog, hiszen a gerenda volt a befejező szere! Aki a gerendát ilyen helyzetben megcsinálja, esélye lehet a jó helyezésre!
Mi edzők a mezőny gyakorlatait látva biztosak voltunk Anett jó helyezésében, mégis fátyolos szemmel néztük, hogy Anett nem akart hinni a fülének, amikor a dobogó 2. helyére szólították!! Szerény kis mosollyal vette át a Kupát, az érmet, és az ajándékot! A szorgalom elnyerte méltó jutalmát!

 

 

 

 

Tereza néni "otthon" is bizonyíthatott,hogy remek edző, kíváló ember, akinek nagyon fontos, hogy jó munkát végezzen a lányokkal! Sokan gratuláltak Neki, és élénken érdeklődtek, szeretne-e továbbra is az UTE-ban dolgozni!  Válasza egyértelmű IGEN  volt!

Összegzésként elmondható:  Szépen tornáztak a lányok, ismét érezhető volt az összhang az edzők, és a lányok között! Jutka néni is örömmel tette a dolgát, de a pontozói székből mindig felállt akkor , ha úgy érezte, hogy szavaival, tekintetével, egy-egy megnyugtató símogatással a lányok segítségére lehet!

Köszönjük szépen Kaptay Józsi bácsinak, hogy elvitte és épségben hazahozta a csapatot (szombat 10.45-re), akiknek három tagját (Béres Zsófi, Nerhof Anett , Jutka néni) - Szilágyi Nikivel kiegészüve vasárnap délre már levitte Tatára a Heraklész edzőtáborba!!

Az egész versnyre vonatkozik az a mondás:

"EZ SZÉP MULATSÁG, FÉRFI MUNKA VOLT!"


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák