<< 2021. Szeptember >>

H K Sz Cs P Sz V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Nemzetközi Magyar GP verseny - Szombathely
2021-09-23.
2021-09-26.

Női-Férfi felnőtt OB
2021-10-01.
2021-10-03.

Leány ifi CSB.2.f
2021-10-09.
2021-10-09.

 

 

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

100 éves Keleti Ágnest köszöntöttük

Az ötszörös olimpiai bajnokról nevezte el a közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet (UTE). Keleti Ágnes négy olimpiai aranyérmet szerzett lila-fehérben, a negyedik kerületi klub többek között ezzel a névadással köszöntötte őt 100. születésnapja alkalmából.

 

A zárkörű eseményen Őze István, az UTE klubigazgatója a szakosztály tagjainak bejelentette, hogy az egyesület tornacsarnokát a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a klub egykori versenyzőjéről, Keleti Ágnesről nevezik el. 

“Ez a nagyszerű létesítmény méltó arra, hogy egy csodálatos sportember, egy valódi példakép nevét viselhesse - mondta Őze István. - Ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a tornacsarnokot a legsikeresebb magyar tornászról, az UTE-család tagjáról, Keleti Ágnesről szeretné elnevezni. Kedden felköszöntöttük a 100. születésnapját szombaton ünneplő Ági nénit, aki mindig azt kéri tőlünk, hogy egyszerűen csak Áginak szólítsuk, valamint küldtünk neki egy levelet is, amiben engedélyt kértünk tőle a névhasználatra. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ági örömmel mondott igent, így ezt a termet mostantól UTE Keleti Ágnes Tornacsarnoknak hívjuk.”

A klubigazgató hozzátette, a járvány után az egyesület szeretne egy olyan nagyszabású névadóünnepséget tartani, amelyen Keleti Ágnes személyesen is jelen lehet. 

A 2012-es londoni olimpia aranyérmese, az UTE tornásza Berki Krisztián az ünnepségen arról beszélt, nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy személyesen ismerheti Keleti Ágnest.

“Külön öröm, hogy mindketten ugyanabból a sportágból jövünk, és ugyanannak a klubnak a színeit képviseljük - mondta az olimpiai bajnok. - Tudom azt, hogy az egyetlen ötkarikás aranyérmemet mennyire nehezen nyertem meg, ő pedig öttel büszkélkedhet. El sem tudom képzelni azt a rengeteg munkát, amit elvégzett azért, hogy elérje páratlan eredményeit.”

Az UTE tornásznövendékei korábban többször személyesen is találkoztak Keleti Ágnessel, akinek a szakosztályvezető szerint mindig nagy szeretettel tartottak bemutatót. 

“Igyekszünk a gyerekekkel megismertetni Keleti Ágnes pályafutását, mert kellenek a példaképek, és nála jobb példakép nem létezik" - tette hozzá Juhász Judit.

Az UTE tornászainak ünnepi gyakorlatáról, amelyben többek között szívet, valamint a közelgő születésnapra utalva egy százas számot formáltak meg, videofelvétel készült, amelyet a Keleti Ágnesről szóló, később bemutatásra kerülő dokumentumfilm alkotói rögzítettek. A felvételt az ötszörös olimpiai bajnok még a szombati 100. születésnapja előtt nézhette meg. 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák