<< 2024. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Nyári edzésrend az UTE Torna Szakosztálynál
2024-06-24.
2024-06-24.

 

 

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Remek felkészülési verseny Valasske Meziriciben

 

Egy baráti versenymeghívásnak tettünk eleget 2023.03.17-19. között a csehországi Valasske Meziriciben.
A Serdülő II. osztályú CSB-re készülő lányok( Jurecska Fanni, Kaptay Noémi, Kosik Hanna), két első éves Gyerek Kezdő kislány (Debrei Zsófia, Kaptay Lili), és két az átigazolásról lemaradó tornászlány (Kiss Johanna, Sztaraszta Zita) kapott lehetőséget a versenyen való részvételre!

 

 

 

 

 

Az UTE mikorbuszának vezetését Tálas Bence bácsi vállalta magára, és élete első "kettős szerepben" töltött útján gyorsan és biztonságban értük el az uticélunkat! Ehhez hozzájárult a lányok utazás alatt tanúsított fegyelmezett magatartása is!

 

 

 

 

 

Vendéglátóink remek szállást és ellátást biztosítottak - viszonzásként a decemberi UTE Kupán való részvételért!

 

 

 

 

 

 

 

Mivel az edzésteremből egy középiskola tornatermébe kellett szereiket átpakolni, így a késő esti időpontban csak egy rövid edzésre volt lehetőségünk. Így a délután nagyrészét városnézéssel, "vidámparkozással" és az edzésre való felkészüléssel töltöttük.

 

 

 

 

 

 

A versenyterembe érkezve a lányok és mi (Jutka néni és Bence bácsi) is elcsodálkoztunk a szerek minőségén, így már értettük vendéglátóink miért is voltak lenyűgözve az UTE Keleti Ágnes tornacsarnokában lévő versenyfeltételektől!

 

 

 

 

 

Lányaink nagyon fegyelmezetten edzettek, és igyekeztek alkalmazkodni a nem éppen csodás körülményekhez! A kisebb nehézségeket legyőzve mindenki jó érzéssel zárta az edzést, mindössze Kaptay Lilinek nem sikerült az ugráson dobbantóról megugrania a kézenátfordulást!

 

 

 

 

 

A szombati versenynapon újabb nem várt nehézségekkel néztünk szembe! Számunkra szokatlan volt, hogy a több csoportba beosztott versenyzőknek csak a megnyitó előtt volt lehetősége a melegítésre (ez csak menet közben derült ki a számunkra!!)

 

 

 

 

 

 

 

Így a 2 csoportban tornázó Kaptay Noémi, Debrei Zsófi és Kaptay Lili számára a 3 perces melegítésre volt csak lehetőség!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jutka néninek a felelőségteljes "D" zsűri feladatot szántak a helyi szervezők (amit nem illett elutasítani!!), így Bence bácsira edzőként hatalmas munka várt!

 

 

 

 

 

 

 

A megnyitót követően az "idősebb" korosztályok versenyén  Sztaraszta Zita, Jurecska Fanni, Kiss Johanna és Kosik Hanna lépett a szerekhez. Tudásuknak megfelelően szépen versenyeztek! Az sem zavarta meg Őket, hogy egy-egy szeren 10-12 versenyző után utolsóként kellett bemutatni a gyakorlataikat a nagyon népes, hozzáértő közönség előtt!

 

 

A lányok minden megmozdulását és gyakorlatát hatalmas ovációval jutalmazták a hazai nézők! Ez nagyon jó érzés volt!!
Ezen a versenyen nem az eredmény volt a legfontosabb,inkább a "tapasztalat szerzés", és a tornászlányaink "téthelyzetben"  való viselkedésének megismerése!
Fanni,Noémi,Hanna tudatosan versenyzett, és jól teljesített - annak ellenére, hogy Maguk és Szüleik is nagyon nehezen fogadták el az év elején az általam javasolt kategória váltást!

 

 

A "kicsik"- nél edzői szemmel  nagyon hasznos  tapsztalatot szereztünk! Zsófika végig fegyelmezetten, és türelmesen várt a szólításra, és amikor sorra került, "tette a dolgát", sokkal nyugodtabb volt, mint a decemberi UTE Kupán!  Lili miután megtudta, hogy nincs bemelegítés "bedurcizott" és a gerenda gyakorlatát nagyon elrontotta! Ezután azonban remek versenyzői érényekről adott tanúbizonyságot, hiszen a talaj után az ugrást, és a korlátot is sikeresen teljesítette!

 

 

 

 

 

 

Zita a versenyen nagyon összpontosított, minden probléma nélkül hozta a lehetőségeknek megfelelően aktuális legjobbját!

 

 

 

 

 

 

 

 

Johanna  nagyon igyekezett, és próbált mindent megtenni ,hogy a közel két hónapos edzéskiesés miatti hátránya ne érződjön a teljesítményén!

 

 

 

 

 

 

A hazautazás napján Jutka néni javaslatára még egy SZUPER Élményben volt részünk, egy különleges KILÁTÓ megtekintésével!

KÉPEK  ITT!!

Ha "összefogunk", sok UTE-s tornászlánynak és fiúnak is lenne lehetősége ilyen csodálatos élményekben része!!

A cikket írta: Jutka néni (Juhász Judit UTE Torna Szakosztály Szakosztályvezető)
 


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Nyári tábor Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák