<< 2019. Június >>

H K Sz Cs P Sz V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EYOF - Baku
2019-07-20.
2019-07-28.

Férfi-Női FelnőttOrszágos Bajnokság
2019-08-30.
2019-09-01.

FTC Telecom Kupa - fiú UP verseny
2019-09-28.
2019-09-29.

Férfi szertorna
Női szertorna

Hírek

Az UTE kiválósága 3. VB győzelmét aratta Nanningban.

2014.október 11-én magyar idő szerint reggel 9 órakor Berki Krisztián megnyerte a tornászok nanningi világbajnokságán a lólengés döntőjét.

Az UTE olimpiai bajnoka a legmagasabb pontszámmal, fél pont előnnyel, első helyen került a szombatoni döntőbe. Egy hétig csak a fináléra készült Nanningban,és Kovács István mesteredzővel úgy állították össze napirendjét, ahogy a finálé napján kellett fellépnie.

Először a gyakorlat elejét és végét mutatta be, majd fél órát várt, és utána csinálta meg a 7.0 kiinduló pontú, két ollós, bőrorsós gyakorlatot. A világbajnok elmondása szerint egyáltalán nem figyelte az ellenfeleket, ráadásul az edzéseken is teljesen külön tudott készülni. A modellnek megfelelően szombaton reggel helyi idő szerint 8.30 órakor reggelizett, majd egy órára visszament a szobába lepihenni. Utána indultak ki a csarnokba, majd a jött a melegítés, amely kiválóan sikerült, elmondása szerint tökéletesen ment minden, semmiféle bizonytalanságot nem érzett. A csarnokba való bevonulás után az olimpiai bajnok nem figyelte ellenefelek gyakorlatait, hanem koncentrált és melegített. Hetedikként lépett a szerhez, melegítő fogása nem volt, és egy tökéletes gyakorlatot mutatott be, kétséget sem hagyva a felöl, hogy ő a világ legjobb lólengője.

Gyakorlatára magas, 16.033 pontot kapott, a második horvát Ude Filip 15.783, míg a bronzérmes francia Tommasone Cyril 15.600 pontot. A tavalyi Európa-bajnok angol Daniel Keatings csak nyolcadik lett 15.133 ponttal.

A háromszoros világbajnok Berki Krisztián (korábbi vb címei: 2010 Rotterdam, 2011 Tokió) nagyon boldog volt, és nemcsak újabb világbajnoki címének örült, hanem annak, hogy a csapatszereplés is jól sikerült a vb-n, a 20. helyen zárt az együttes, egy magabiztos csapat volt kint, és lépett egy helyet előre a korábbi csapat vb-hez képest. Ezzel a magyarok számára véget ért a világbajnokság, a válogatott kedden érkezik haza!

Berki Krisztián:

Nagyon boldog vagyok, felszabadultam versenyeztem, élveztem az egész gyakit. Nagyon jól ment a két olló, aztán egy pici bizonytalanságot éreztem az egykápánál, de ezt kívülről egyáltalán nem lehetett észrevenni. Aztán teljesen felpörögtem, és így egy hibátlan gyakorlattal tudtam megnyerni a vb-t. Pontosabban kettővel, hiszen a selejtezőben is hibátlanul sikerült. Nagyon-nagyon örülök, és talán a három világbajnoki aranyamból ez lesz a legkedvesebb, mert a lelkemnek nagyon kellett ez a győzelem. Igazság szerint én már otthon eldöntöttem, hogy újra szeretnék világbajnok lenni, tudtam, hogy a gyakorlatom kész, és hogy képes vagyok rá. Úgy gondolom, hogy a hitem és az elszántságom nagyon sokat segített. Végre ismét úgy éreztem magam, mint az elmúlt években a londoni olimpiáig, egy csöppnyi bizonytalanság sem volt bennem, minden körülményt ki tudtam zárni, és teljes mértékben csak a gyakira koncentrálni. Ehhez a győzelemhez minden és mindenki kellett, otthon a család, itt a helyszínen pedig az edzőm, Kokó bá, a gyúró, az orvos, a vezetők és a srácok, akik hihetetlenül segítettek. Minden adott volt, a jó körülmények, a szállás, az étkezés, sőt még a szálloda medencéjének a partján is tudtam pihenni. Egyszóval szárnyalok, újra sikerült visszatérnem önmagamhoz, fejben megint ott vagyok, ezt egyébként már a szombathelyi GP óta éreztem.

Kovács István, szövetségi kapitány:
Nagyon örülök, de ilyen még nem volt velem, egyszerűen szóhoz sem jutok, nem tudok mit mondani. Krisztián megcsinálta azt, amit vártunk tőle, két jó gyakorlatot a vb-n, és ezzel újra aranyérmes lett, pedig a felkészülése nem volt teljes értékű a válla miatt. Ha hazérünk, az lesz az első, hogy megyünk a Sportkórházba, és megnézetjük a vállát. Én az előtte lévő hat versenyzőt végignéztem, és tudtam, ha hibátlanul adja elő a gyakorlatot, világbajnok lesz. Ráadásul azért is vagyok boldog, mert Krisztián úgy tudta végigcsinálni az egész felkészülést, hogy a megváltozott családi körülményei, hogy kislánya van, sem befolyásolták, sőt abszolut pozitívan, a családdal egyeztetve mindig mindent végre tudott hajtani.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök:
Rendkívül boldog vagyok és nagyon büszke is Berki Krisztiánra, ismét megmutatta versenyzői nagyságát. Az az igazság, hogy én sokkal jobban izgultam, még a kezem is remegett, pedig ilyen velem még soha nem fordult elő. Nagyon szép gyakorlatot mutatott be, és úgy győzött le mindenkit, hogy senki sem rontott a fináléban, ráadásul magas pontszámot is kapott. Fejben és testben is ott volt, és tudta, hogy csak hibátlan gyakorlattal tud nyerni. Azt szeretném, hogy Krisztián hagyjon le a világbajnoki aranyak számát tekintve, azt kívánom, hogy legyen négyszeres-ötszörös világbajnok, ennek örülnék a legjobban. Most az a feledatunk, hogy az olimpiáig így vigyük tovább a magyar tornát.

Altorjai Sándor, csapatvezető:
Óriási eredmény, hogy a magyar tornasportnak immáron két háromszoros világbajnoka van, Magyar Zoltán és Berki Krisztián. Az összes külföldi versenyzőtől azt hallottam a napokban, hogy Krisztián a szer toronymagas esélyese. Nekem sokkal nyugodtabbanak tűnt, mint a tavalyi vb-n, amikor leugrott, és még ki se írták a pontszámot, már tudtuk, hogy megvan az aranyérem. Minden külföldi edző és versenyző számára egyértelmű volt, hogy ő lesz a világbajnok, már a pontszám előtt mindenki futott oda hozzá gratulálni. Nagyon jó gyakorlatot mutatott be, ismét bizonyította, milyen fantasztikus versenyző.

Az UTE Tornaszakosztályának edzői, versenyzői és az utánpólás valamennyi apró tornászpalántája nagyon szurkolt Krisztián sikeréért!! Hiszen személyében nemcsak egy nagyszerű sportembert ismerthettek meg,aki kedvességével, szerénységével természetességével mindig elbűvöli az UTE-s gyerekeket,és szüleiket.

Berki Krisztián egy olyan PÉLDAKÉP az UTE Tornaszakosztályában tornázó gyerekek számára, ami inspirálja a kis tornászainkat arra, hogy figyelmesen, kitartóan, fegyelmezetten készüljenek és a saját szintjünkön igyekezzenek eredményesek lenni!!

KRISZTIÁN és Koko bácsi nagyon sok szeretettel gratulálunk a 3. VB. aranyéremhez!!


Vissza a hírekhezVissza az oldal tetejére!

 
Főoldal Információk Versenysport Szabadidősport Induló foglalkozásaink Galériák Kapcsolat Jelentkezés Áraink Főoldal Információk Versenysport Főoldal Szabadidősport Induló foglalkozásaink Jelentkezés Áraink Galériák